• Jocul polarităților

    Arhetipuri Masculine & Feminine

    Fiecare dintre noi jucăm câte un rol particular, însă există o cale personală către o experiență optimă a jocului Vieții.

    Detalii Agenda

„A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie.”

Antoine de Saint-Exupery

Arhetipurile masculine și feminine- workshop

Joaca polarităților

Arhetipurile masculine

Arhetipurile masculine sunt roluri ancestrale pe care străbunii noștri bărbați au ales să le joace, conștient sau inconștient, pentru a asigura perpetuarea speciei. Și au făcut acest lucru cu ajutorul resurselor pe care le-au avut la dispoziție: rațiune, planificare, structurare mentală, agresivitate, forță fizică, putere de anticipare, putere de expansiune și viziune magică. Iar munca lor s-a transformat într-o infinită resursă de înțelepciune și putere pentru orice bărbat dornic să se cunoască și să devină ceea ce a fost conceput, încă de la începutul timpului:BĂRBAT

 

Arhetipurile feminine

Arhetipurile feminine au un specific aparte datorita marii complexității a rolurilor pe care femeile au fost nevoite să le joace. Dacă resursele masculine par a fi de natură dinamică, expresivă și implică, de foarte multe ori, forța fizică, resursele femeii sunt infinit mai subtile și mai rafinate. Rolurile jucate de către femei sunt de o natură subtilă, bazată pe mister și secret, având ca și port emoția, delicatețea, lipsa puterii fizice în favoarea puterii de influențare a energiei feminine, delicate și senzuale. Acestea au devenit, în anumite situații, o adevărată artă, fiind rafinate și stăpânite cu măiestrie. Comoara lăsată, din generație în generație, de către fiecare femeie, este neprețuită, ea fiind la îndemâna oricărei persoane cu un profund simț al curiozității și cunoașterii.

Interacțiunea polarităților

Dacă Universul fiecărui arhetip este complex, interacțiunea dintre acestea creează o realitate de o complexitate infinită. Cele doua genuri arheoriale se intersectează și generează o dinamică energetică particulară in  funcție de intensitatea prezentei unui anumit arhetip. Apar, așadar, interacțiuni pe bază de atracție și compatibilitate, pe de o parte, precum și interacțiuni pline de tensiune și conflict, bazate pe lipsa de compatibilitate și comunicare.
Este esențial, înainte de toate, să fim conștienți de prezența acestor tipare comportamentale, a arhetipurilor masculine și feminine, de felul în care interacționează și de felul în care, fiecare dintre noi, conștient sau inconștient, jucăm o serie de roluri.

 

Despre ce povestim

Istoria speciei noastre a dus la formarea unor modele comportamentale asociate anumitor roluri pe care bărbații și femeile, în egală măsură, le-au jucat. Aceste roluri au devenit, în timp, arhetipuri primordiale, modele cu o serie de caracteristici particulare, cu o anumită structură și dinamică. Geneza acestor roluri este complexă și începe în zorii civilizației umane, atunci când s-au pus bazele structurale ale organizării umane și când fiecare membru al tribului a fost supus unor presiuni externe, fiind obligat să joace un anumit rol, pentru supraviețuirea lui și a grupului.
Aceste roluri au o diferențiere de gen, fiind asumate în mod particular de către bărbați și femei, în moduri diferite, chiar dacă exista o serie de elemente comune și asemănări. Aceste arhetipuri primordiale sunt reflexia adaptării omului la mediul extern în dorința de a supraviețui, ca individ sau grup, ele fiind baza comportamentului uman, o moștenire ancestrală lăsată de către străbunii noștri, o comoară ce trece din generație în generație și care ne îmbogățește viața și experiența în această lume.

Povestim despre …

Introducere în povestea genezei speciei umane
Geneza arhetipurilor sau cum se naște un rege
Roluri și adaptare.
De ce jucăm, în mod preponderent, anumite roluri
Adaptare și supraviețuire
Mental versus emoțional
Diferențierea de gen și modele de adaptare

Arhetipurile masculine

 

Arhetipurile masculine sunt, de cele mai multe ori, solare, expansive și dinamice, fiind dominate de o energie centrată spre exterior și spre explorarea lumii. Ele au o dinamică particulară, fiind centrate pe acțiune, strategie și rațiune.

Puterea fizică și capacitatea de analiză mentală, sau cum se naște un rege

Conflict și plăcere, sau care este calea războinicului

Iubire, senzualitate și confort sau experiența unui amant

Imaginar și viziune sau viața unui magician.

Arhetipurile feminine

 

Arhetipurile feminine au o subtilă nuanță a misterului, fiind înconjurate de secret și umbre ale delicateții și fragilității. Ele sunt de o infinită complexitate și rafinament, dublate de o profundă energie emoțională.

Calea mamei sau poarta Vieții, prin care cu toții trecem

Puterea de reacție și luptă sau calea amazoanei

Mrejele senzualității și puterea de influența sau cum se naște o seducătoare

Mister, planificare și visare sau drumul unei vrăjitoare.

 

Interacțiune și Joc

 

Atracție și conflict sau de ce este bine sa te cunoști pe tine însuți și pe cel de lângă tine

Compatibilitate și comunicare între cele doua genuri

Atac și conflict sau de ce uneori ne iubim dar ne atacăm constant

Calea înțeleaptă de a face alegeri relaționale, potrivite nevoilor noastre

Puterea fascinantă a cuplului și gestionarea conflictelor interne în acord cu rolurile jucate de către fiecare partener

Armonie și conflict în cuplu

Mental versus rațional

Calea experientei optime.

 

La ce mă alută toate aceste informații?

Suntem ființe sociale, supuse unor principii clare de funcționare, din punct de vedere psihologic, rezultate ale unei îndelungi evoluții și adaptări. Suntem, de asemenea, ființe ce au o serie de nevoi esențiale, precum și o profundă curiozitate și dorință de a experimenta această realitate. Iar dorința de a experimenta relația de cuplu este una primordială, o chemare interioară ce animă orice persoană.
Știind toate acestea, apare, logic și firesc, necesitatea cunoașterii principiilor ce stau la baza interacțiunilor sociale, a legilor ce animă dinamica cuplului și felului in care să aplicăm aceste legi în propria realitate personală.

Iată o serie de răspunsuri la întrebarea: „La ce mă ajută toate aceste informații?

 

1. Te ajută să înțelegi care sunt mecanismele ce îți animă mintea, care sunt principiile esențiale ce stau la baza comportamentelor și credințelor tale. Iar această înțelegere îți poate schimba în mod profund și esențial modul de a te raporta la această realitate și îți poate aduce un anumit tip de armonie și înțelegere personală.

 

2. Prin înțelegerea dobândită ai ocazia de a face alte tipuri de alegeri relaționale, potrivite nevoilor tale, alegeri ce îți pot aduce armonia și echilibrul în relația de cuplu actuală, sau în relația viitoare.

 

3. Experiența ta, în plan relațional, este esențială pentru cei din jurul tău, cu atât mai mult dacă sunt copii, iar acest lucru generează și o anumită responsabilitate pentru felul în care transmitem, mai departe modelele comportamentale. Așa că, felul în care ne raportăm la relația de cuplu, este esențial și pentru cei din jurul nostru, pentru că acest mod particular este un model ce se transmite din generație în generație.

 

4. Aceste informații te ajută în momentul în care dorești să începi o nouă relație de cuplu, te ghidează și creează o hartă mentală pe baza căreia poți face o serie de alegeri potrivite nevoilor tale.

 

5. Dacă te găsești într-o relație, indiferent de profunzimea și durata ei, aceste informații te pot ajuta să înțelegi de ce, tu sau partenerul tău, ați ales această relație, de ce o întrețineți sau o sabotați, de ce va confruntați cu provocări și felul în care le puteți integra.

 

Cu siguranță sunt multe motive pentru care este de dorit să cunoașteți aceste principii și să le găsiți un mod personal de a le aplica, însă, dincolo de toate acestea, este esențial să ne cunoaștem pe noi înșine, să știm ceea ce vrem, ceea ce nu dorim și să putem lua decizii în acord perfect cu nevoile personale.

Aceste evenimente sunt pentru tine dacă ...

Este important, încă de la început, să decizi dacă aceste evenimente sunt potrivite pentru tine. Pentru ca ele implică o investiție materială și de timp. Așa că, pentru a lua decizia potrivită pentru tine, iată câteva idei ce te pot ajuta.
Deci, aceste evenimente sunt pentru tine dacă:

 

– ești o persoana dornică să cunoască mai mult despre felul în care funcționează la nivelul instantelor profunde ale mintii

 

– îți dorești să experimentezi o relație de cuplu în care să găsești acele experiențe profunde ce te pot hrăni la un nivel rafinat

 

– dorești să îți modelezi relația actuală și să găsești, împreună cu partenerul tău, cele mai bune soluții pentru toate provocările ce apar

 

– îți dorești să lași o moștenire sănătoasă urmașilor tai, prin înțelegere și comportament în cadrul relației actuale

 

– îți dorești să explorezi această lume însoțit/ă de-o cunoaștere mai profundă a principiilor ce animă mintea umană, să te bucuri de toate oportunitățile acestei experiențe umane, cunoscând legile primordiale pe baza cărora se construiesc și dezvoltă comportamentele umane.

 

Pe lângă toate acestea este esențial sa ai o profundă curiozitate și dorința de a descoperi și experimenta lumea fascinantă ce se găsește în interiorul tău.

Ce spun participanții

testimoniale

Elena Mihai

Elena Mihai

Sociolog

Un eveniment minunat care mi-a schimbat viziunea asupra relației de cuplu, din multe puncte de vedere. Mi-a atras atenția un aspect foarte important despre cum îmbărbătarea, în situații grele de viața, este ca o transfuzie de energie pozitiva și o reasigurare pentru noi înșine, că suntem persoane valoroase,cu o însemnătate deosebita pentru cel de lângă noi.

Mirela Ion

Mirela Ion

Arhitect

Un eveniment foarte inspirat în care am învățat că rațiunea este importantă și că este cea care conține și aspectele mai puțin de vis ale relației, iar simpla conștientizare a faptului că poți găsi un sprijin emoțional în persoana de lângă tine, poate face minuni.

Andrei Florin

Andrei Florin

Manager

As repeta curând experiența oferită în cadrul acestui eveniment foarte profund,în care am învățat că: comunicarea este esențiala pentru evoluța și progresul cuplului, mai mult decât atât, pentru că este vorba de doua suflete ce interacționează sentimental, emoțional, fizic și spiritual.

Alexandru Ionescu

Alexandru Ionescu

Inginer

Un eveniment foarte interesant unde am avut ocazia să conștientizez că este nevoie de unele reglaje în relația mea, că pot deveni mai atent la nevoile, lipsurile, precum și la așteptările și visurile partenerei mele și că este momentul sa alegem un drum comun.

Adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb.

Antoine de Saint-Exupery

Evenimente

Agenda evenimente

Detalii

Povestitor

Cornel Gabriel Pasăre

Eu sunt Gabriel Cornel Pasăre
și, înainte de toate, sunt povestitor. Pentru că poveștile sunt acelea care ne aduc înțelegerea acestei lumi și ne modelează mintea și comportamentul.

Sunt psihoterapeut pentru că psihologia ne aduce o cunoaștere particulară a modului în care funcționăm, ajutându-ne să ne adaptăm la această experiență de viață.

Sunt o ființă animata de curiozitate și de dorința de a experimenta această realitate, cunoscând principiile pe care se bazează și felul în care ea funcționează.

Și, mai presus de toate, sunt dornic să împart cu tine cunoașterea și experiența acumulata în aceasta viață pentru ca sa putem crește împreună, în armonie și echilibru.

Calendar evenimente

agenda națoinală

Yearly Monthly Weekly Daily List
No event found!

Q & A

Întrebări frecvente

Cum mă înscriu la un eveniment?

Este simplu!

Varianta 1 – Alegi la ce eveniment vrei să participi (AGENDA), alegi data și locația, accesezi pagina evenimentului și dai click pe butonul ÎNREGISTRARE, urmând pașii sugerați.

Varianta 2 – Alegi la ce eveniment vrei să participi, alegi data și locația, accesezi pagina evenimentului și CONTACTEZI DIRECT ORGANIZATORII EVENIMENTULUI, prin datele de contact oferite sau prin formularul de contact direct.

Noi îți stăm la dispoziție cu toate informațiile și suportul necesar unei bune organizări.

Cum primesc știri de la voi?

Dacă ceea ce noi îți propunem îți aduce bucurie și înțelegere, suntem bucuroși sa faci parte din comunitatea noastră. Așa că îți recomandam să te înscrii la newsletter și să păstrăm un contact constant și echilibrat

Există și posibilitatea de acordare de Consultanță personală?

Sigur ca da! Pentru acele persoane care doresc acest tip de consultanță personală există servicii de consiliere sau psihoterapie. Formările personale și experiența profesională, îmi permit acest lucru și ușa mea este deschisă oricărei persoane care solicită acest tip de serviciu.

Puteți organiza și evenimente personalizate?

În acord cu nevoile dumneavoastră și cu proporția competența, acest tip de eveniment poate fi solicitat și organizat.

Se pot organiza și evenimente corporate?
Aceste evenimente au nevoie de o dinamică aparte și de un anumit tip de cunoaștere a nevoilor organizaționale și, în acord cu toate aceste detalii, aceste evenimente pot fi organizate.

No event found!