Ce crezi că vrea partenerul de cuplu de la tine?

EL – EA – NOI

DRUMUL DE LA CONFLICT LA ÎNȚELEGERE ÎN RELAȚIA DE CUPLU 


„Fiecare cuplu se luptă cu două puteri opuse şi complementare: dorinţa de fuziune şi dorinţa de autonomie.”

Yvon Dallaire

Cuplul, acest tărâm plin de mister și de provocări, în egală măsură dorit și respins. Ne dorim o viață de cuplu, alături de o persoană compatibilă, o experiență armonioasă și hrănitoare, însă descoperim, de foarte multe ori, că această experiență este plină de provocări și obstacole, iar drumul către armonia în cuplu este unul pavat cu o serie, aproape nesfârșită, de obstacole. Din acest motiv, foarte multe persoane ce au trecut printr-o viață de cuplu lipsită de armonie și echilibru, aleg o cale a solitudinii, fiind retrase într-o lume a singurătății, lume populată de regrete și tristețe. Ființă umana este socială iar nevoia de cuplu este una fundamentala. Avem această nevoie întipărită în adâncul ființei noastre și este necesar să o satisfacem în mod armonios, acest lucru putând să aducă, în condiții firești, o stare de echilibru interior, ambilor parteneri.

Însă realitatea imediată ne prezintă o situație diferită. Cuplul pare a se fi transformat într-un teren de război, o zonă a conflictului permanent, un conflict în care atacurile sunt din ce în ce mai dese și mai energice. În locul armoniei și creșterii, a suportului și a comunicării armonioase, apar comportamente agresive, sabotarea relației și retragerea partenerilor în lumea personală, ignorând realitatea cuplului și lăsând-o să se distrugă. In aceste condiții, cuplul nu mai este un spațiu al bucuriei și al dezvoltării, el devenind o sursă de frustrare, furie și suferință. Atunci când două persoane se întâlnesc și decid să înceapă o viață de cuplu, doua Universuri se contopesc, în dorința de a naște un Univers nou, mai bogat și mai complex. Acest nou Univers este populat cu toate experientele celor doi parteneri, cu propriile lor credințe și cu întreaga lor istorie. Pe lângă toate acestea se mai găsesc, în acest nou Univers, și toate informațiile familiilor celor doi, aceste informații fiind transferate pe o cale trans-generațională. Observați complexitatea acestei ecuații profunde, un spațiu în care ideile, credințele și opiniile personale se întâlnesc, un loc în care conflictul și dizarmonia pot să apară cu mare ușurință.

 

Cum Ar Fi Dacă ….

În fiecare dimineața te-ai trezi cu dorința de a experimenta aceasta lume, cu o mare curiozitate și bucurie?

Ai privi toate problemele apărute în cuplu ca pe oportunități de învățare și adaptare?

Ai înțelege principiile esențiale pe baza cărora ne construim și dezvoltăm credințele, comportamentele și deciziile?

Ai experimenta această viață cu mintea deschisă către noi oportunități?

Ai lua decizii potrivite nevoilor tale reale?

Ai avea puterea să spui ceea ce gândești, într-o manieră firească, fără a te îngrijora de judecata celor din jur?

Ai înțelege comportamentul partenerului tău într-o maniera profundă, cu acceptare și înțelepciune?

Ai privi relația de cuplu ca pe o unică oportunitate de experimentare a intimității și bucuriei?

Cum ar fi…?

Conferință

EL EA NOI

DRUMUL DE LA CONFLICT LA ÎNȚELEGERE ÎN RELAȚIA DE CUPLU 

 

Dacă eşti printre cei care îşi doresc o viaţă de cuplu alături de o persoană compatibilă, trăind o experienţă armonioasă şi hrănitoare, conferinţa “EL, EA, NOI– Drumul de la conflict la înţelegere!” este locul unde vei învăţa cum să transformi o relaţie de cuplu lipsită de armonie şi echilibru într-un spaţiu al bucuriei şi al dezvoltării, unde frustrarea, furia şi suferinţa dispar, făcând loc unei stări de echilibru interior pentru ambii parteneri.

Când Universului Lui și Universul Ei se intersectează și fuzionează, apare al treilea Univers, cuplul: un spațiu în care avem șansa de a ne deschide și a comunica la nivel fizic, emoțional, mental și spiritual, un teritoriu al experientelor unice și profunde. Dinamica cuplului este extrem de complexă chiar dacă se bazează pe o serie de principii esențiale. Aceste principii au nevoie de o atenție particulară. În acest fel avem șansa de a experimenta o relație de cuplu profundă și hrănitoare.

 

EL – psihologia masculină

Activsolarenergicdinamicexpansivradiantexplorator și cuceritor, bărbatul este dominat de o energie foarte dinamică și joaca o serie de roluri specifice pentru a duce la bun sfârșit misiunea Vieții.
Este considerat a fi partea dinamică a cuplului având un sens particular și un rol bine definit în relația de cuplu. El este responsabil de stabilitatea și direcția în care cuplul se îndreaptă, este forță directoare ce asigură resursele materiale pe baza cărora cuplul se dezvoltă și se întreține. Rolurile bărbatului sunt extrem de complexe și au nevoie sa fie cunoscute, înțelese și aplicate în mod inteligent și înțelept. Rege, iubit, războinic și magician sunt câteva aspecte Primordiale ale unui bărbat integrat și armonios. Este nevoie de a cunoaște aceste roluri, de a le cunoaște dinamica și felul în care ele au nevoie să fie integrate.
In relația de cuplu bărbatul este ca un pilon central, un ax al Vieții ce asigură stabilitate, protecție și suport. Însă pentru toate acestea are nevoie de o parteneră potrivită ce poate să își asume, în mod înțelept, rolurile specifice.

 

EA – psihologia feminină

Tandrețeblândețedelicatețefragilitateempatie și emoție sunt câteva nuanțe esențiale ale energiei feminine. Una dintre cele mai profunde experiențe umane este oferită de către prezența acestor calități specific feminine, o experiență ce nu are nici un fel de echivalent.
Femeia, prin rolurile ei Primordiale, este cheia Vieții, ea fiind poarta prin care fiecare dintre noi, pășim în această Viața, ea fiind cea care oferă și întreține Viața. Mamă, iubită, amazoană sau vrăjitoare, femeia joacă o serie de roluri de o infinită profunzime și complexitate, fiind subiectul unei realități fabuloase.
Rolul esențial, în relația de cuplu, este acela de a hrăni și întreține atmosfera din jurul axului central, care este energia masculină. Femeia administrează, cu înțelepciune și dragoste, resursele interne și creează un spațiu al tandreții și iubirii. Iar în aceste spațiu Cuplul crește și se dezvoltă.

 

NOI – psihologia cuplului

Când Universului Lui și Universul Ei se intersectează și fuzionează, apare al treilea Univers, cuplul. Două realități, unice și distincte, se intersectează și formează o nouă realitate de o complexitate nebănuită. Cuplul oferă o unică oportunitate: Intimitatea. Un spațiu în care avem șansa de a ne deschide și a comunica la nivel fizic, emoțional, mental și spiritual, un teritoriu al experientelor unice și profunde. Dinamica cuplului este extrem de complexă chiar dacă se bazează pe o serie de principii esențiale. Aceste principii au nevoie de o atenție particulară, este nevoie să le cunoaștem, să le adaptăm în propria realitate și să le respectam. În acest fel avem șansa de a experimenta o relație de cuplu profundă și hrănitoare.
Cuplul este terenul fertil al iubirii, comunicării și experienței intimității, el este Unicul spațiu în care toate aceste experiențe pot fi cunoscute și trăite.

 

NOI – psihologia cuplului

Când Universului Lui și Universul Ei se intersectează și fuzionează, apare al treilea Univers, cuplul. Două realități, unice și distincte, se intersectează și formează o nouă realitate de o complexitate nebănuită. Cuplul oferă o unică oportunitate: Intimitatea. Un spațiu în care avem șansa de a ne deschide și a comunica la nivel fizic, emoțional, mental și spiritual, un teritoriu al experientelor unice și profunde. Dinamica cuplului este extrem de complexă chiar dacă se bazează pe o serie de principii esențiale. Aceste principii au nevoie de o atenție particulară, este nevoie să le cunoaștem, să le adaptăm în propria realitate și să le respectam. În acest fel avem șansa de a experimenta o relație de cuplu profundă și hrănitoare.
Cuplul este terenul fertil al iubirii, comunicării și experienței intimității, el este Unicul spațiu în care toate aceste experiențe pot fi cunoscute și trăite.

 

Despre ce povestim

Acest eveniment este o bună oportunitate pentru a înțelege modul în care fiecare dintre noi funcționăm la nivel mental, ce tip de credințe ne animă scena minții și de ce jucăm o serie de roluri specifice (rolul de bărbat sau de femeie). Este esențial să înțelegem principiile fundamentale ce stau la baza acestor roluri și să le adaptăm funcțional în propria realitate. În lipsa acestei înțelegeri suntem victimele haosului și suferinței, nefiind capabili să ne bucurăm de intimitatea complexă ce își găsește locul, exclusiv, în relația de cuplu.

 

LA CE MĂ AJUTĂ TOATE ACESTE INFORMAȚII?

Suntem ființe sociale, supuse unor principii clare de funcționare, din punct de vedere psihologic, rezultate ale unei îndelungi evoluții și adaptări. Suntem, de asemenea, ființe ce au o serie de nevoi esențiale, precum și o profundă curiozitate și dorință de a experimenta această realitate. Iar dorința de a experimenta relația de cuplu este una primordială, o chemare interioară ce animă orice persoană. 
Știind toate acestea, apare, logic și firesc, necesitatea cunoașterii principiilor ce stau la baza interacțiunilor sociale, a legilor ce animă dinamica cuplului și felului in care să aplicăm aceste legi în propria realitate personală.

Iată o serie de răspunsuri la întrebarea: „La ce mă ajută toate aceste informații?

1. Te ajută să înțelegi care sunt mecanismele ce îți animă mintea, care sunt principiile esențiale ce stau la baza comportamentelor și credințelor tale. Iar această înțelegere îți poate schimba în mod profund și esențial modul de a te raporta la această realitate și îți poate aduce un anumit tip de armonie și înțelegere personală.

2. Prin înțelegerea dobândită ai ocazia de a face alte tipuri de alegeri relaționale, potrivite nevoilor tale, alegeri ce îți pot aduce armonia și echilibrul în relația de cuplu actuală, sau în relația viitoare.

3. Experiența ta, în plan relațional, este esențială pentru cei din jurul tău, cu atât mai mult dacă sunt copii, iar acest lucru generează și o anumită responsabilitate pentru felul în care transmitem, mai departe modelele comportamentale. Așa că, felul în care ne raportăm la relația de cuplu, este esențial și pentru cei din jurul nostru, pentru că acest mod particular este un model ce se transmite din generație în generație.

4. Aceste informații te ajută în momentul în care dorești să începi o nouă relație de cuplu, te ghidează și creează o hartă mentală pe baza căreia poți face o serie de alegeri potrivite nevoilor tale.

5. Dacă te găsești într-o relație, indiferent de profunzimea și durata ei, aceste informații te pot ajuta să înțelegi de ce, tu sau partenerul tău, ați ales această relație, de ce o întrețineți sau o sabotați, de ce va confruntați cu provocări și felul în care le puteți integra.

Cu siguranță sunt multe motive pentru care este de dorit să cunoașteți aceste principii și să le găsiți un mod personal de a le aplica, însă, dincolo de toate acestea, este esențial să ne cunoaștem pe noi înșine, să știm ceea ce vrem, ceea ce nu dorim și să putem lua decizii în acord perfect cu nevoile personale.

ACESTE EVENIMENTE SUNT PENTRU TINE DACĂ …

Este important, încă de la început, să decizi dacă aceste evenimente sunt potrivite pentru tine. Pentru ca ele implică o investiție materială și de timp. Așa că, pentru a lua decizia potrivită pentru tine, iată câteva idei ce te pot ajuta.
Deci, aceste evenimente sunt pentru tine dacă:

– ești o persoana dornică să cunoască mai mult despre felul în care funcționează la nivelul instantelor profunde ale mintii

– îți dorești să experimentezi o relație de cuplu în care să găsești acele experiențe profunde ce te pot hrăni la un nivel rafinat

– dorești să îți modelezi relația actuală și să găsești, împreună cu partenerul tău, cele mai bune soluții pentru toate provocările ce apar

– îți dorești să lași o moștenire sănătoasă urmașilor tai, prin înțelegere și comportament în cadrul relației actuale

– îți dorești să explorezi această lume însoțit/ă de-o cunoaștere mai profundă a principiilor ce animă mintea umană, să te bucuri de toate oportunitățile acestei experiențe umane, cunoscând legile primordiale pe baza cărora se construiesc și dezvoltă comportamentele umane.

Pe lângă toate acestea este esențial sa ai o profundă curiozitate și dorința de a descoperi și experimenta lumea fascinantă ce se găsește în interiorul tău.

 

Adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb.

Antoine de Saint-Exupery

 

Povestitor

CORNEL GABRIEL PASĂRE

Eu sunt Gabriel Cornel Pasăre
și, înainte de toate, sunt povestitor. Pentru că poveștile sunt acelea care ne aduc înțelegerea acestei lumi și ne modelează mintea și comportamentul.

Sunt psihoterapeut pentru că psihologia ne aduce o cunoaștere particulară a modului în care funcționăm, ajutându-ne să ne adaptăm la această experiență de viață.

Sunt o ființă animata de curiozitate și de dorința de a experimenta această realitate, cunoscând principiile pe care se bazează și felul în care ea funcționează.

Și, mai presus de toate, sunt dornic să împart cu tine cunoașterea și experiența acumulata în aceasta viață pentru ca sa putem crește împreună, în armonie și echilibru.

 


 

Date administrative

Cand: 24 MAI 2019

Unde: Hotel IAKI Mamaia

Ora: 17.45 – 21.00

Investiţia:

  • 150 RON pentru o singură persoană
  • 200 RON pentru cuplu

Contact organizator: Mihaele, tel. 0726 213 120

Cum ma înscriu:

  1. Contactaţi organizatorul, la numarul de mai sus
  2. Completati formularul de inscriere, de pe aeastă pagină
  3. Direct, prin e+mail cu cerere de inscriere, folosind formularul de contact.

Alege să te bucuri de relaţia ta de cuplu construind-o altfel decât ai făcut-o până acum: învaţă cu adevărat despre nevoile partenerului tău!

Noi îți stăm la dispoziție cu toate informațiile și suportul necesar unei bune organizări.

Echipa Alchimia Cuplului

Data

mai 24 2019

Ora

Vă invităm, la 17.45, să ne bem cafeaua împreuna
5:45 pm - 9:00 pm

Pret

150 RON

Pagina evenimentului

Citeste mai mult ...
Hotel Iaki

Locatia

Hotel Iaki
Hotel IAKI Mamaia 900001 – Constanta, Romania
Cornel Gabriel Pasare

Speaker

Cornel Gabriel Pasare
Telefon
0766 333 711
Email
contact@cornelpasare.ro
Website
http://cornelpasare.ro