Comunicarea în cuplu – între dorință și provocare – Seară deschisă


Înainte de orice, dragostea este ascultare în tăcere…

Antoine de Saint-Exupery


CUPLUL, acest tărâm plin de mister și de provocări, în egală măsură dorit și respins. Ne dorim o viață de cuplu, alături de o persoană compatibilă, o experiență armonioasă și hrănitoare, însă descoperim, de foarte multe ori, că această experiență este plină de provocări și obstacole, iar drumul către armonia în cuplu este unul pavat cu o serie, aproape nesfârșită, de obstacole. Din acest motiv, foarte multe persoane ce au trecut printr-o viață de cuplu lipsită de armonie și echilibru, aleg o cale a solitudinii, fiind retrase într-o lume a singurătății, lume populată de regrete și tristețe.

Ființă umana este socială iar nevoia de cuplu este una fundamentala. Avem această nevoie întipărită în adâncul ființei noastre și este necesar să o satisfacem în mod armonios, acest lucru putând să aducă, în condiții firești, o stare de echilibru interior, ambilor parteneri.

Însă, de foarte multe ori, ne confruntăm cu o serie de provocări ce pot transforma relația de cuplu, dintr-un spațiu al bucuriei și empatiei, într-o zonă de conflict și tensiune.

Una dintre soluțiile viabile și funcționale este cunoașterea și aplicarea principiilor Comunicării. Acestea sunt o serie metode practice, bazate pe legi și principii exacte, ce oferă oportunitatea de a te conecta cu Universul celuilalt și de a comunica la un nivel cât mai profund.

Comunicarea, prin tehnicile, mijloacele și principiile ei, oferă o șansă remarcabilă, o cale de a ne conecta la noi înșine și la realitatea obiectivă a cuplului.

Va propun un eveniment în care sa explorăm realitatea cuplului din perspectiva comunicării, a înțelegerii mecanismelor ce stau la baza acestei comunicări, la înțelegerea corecta a relației de cuplu și la dezvoltarea și exersarea unor noi abilități de comunicare eficientă, în cadrul cuplului.

 

Povestim despre

Principiile esențiale ale comunicării.

Dinamica cuplului.

De ce ne dorim o relație de cuplu, cum o putem întreține și cum o putem distruge.

Psihologia Feminina și psihologia Masculină sau lupta între cele două polarități.

Atracție și respingere.

Cine cu cine vorbește?

Conflictul între credințele personale.

Cuplu, comunicare, personalitate.

Cele Șase tipuri de personalitate și interacțiunea dintre ele. Sau de ce ne iubim dar… nu ne înțelegem.

Comunicarea asertivă, calea către armonia personală și armonia în cuplu.

Puterea de a spune: „NU!”

Înțelegerea cuplului ca fiind în spațiu al creșterii și descoperirii personale.

Există o formulă a armoniei în cuplu?

Povestitor

Cornel Gabriel Pasăre – psihoterapeut & povestitor

Eu sunt Gabriel Cornel Pasăre
și, înainte de toate, sunt povestitor. Pentru că poveștile sunt acelea care ne aduc înțelegerea acestei lumi și ne modelează mintea și comportamentul.

Sunt psihoterapeut pentru că psihologia ne aduce o cunoaștere particulară a modului în care funcționăm, ajutându-ne să ne adaptăm la această experiență de viață.

Sunt o ființă animata de curiozitate și de dorința de a experimenta această realitate, cunoscând principiile pe care se bazează și felul în care ea funcționează.

Și, mai presus de toate, sunt dornic să împart cu tine cunoașterea și experiența acumulata în aceasta viață pentru ca sa  putem crește împreună, în armonie și echilibru.

Data

mart. 15 2019

Ora

6:30 pm - 7:30 pm

Pret

Participarea gratuita
Carturesti

Locatia

Carturesti
City Park Mall, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C · 0341 462 879
Categorie
Cornel Gabriel Pasare

Speaker

Cornel Gabriel Pasare
Telefon
0766 333 711
Email
contact@cornelpasare.ro
Website
http://cornelpasare.ro

Speakers

  • Cornel Gabriel Pasare
    Cornel Gabriel Pasare
    speaker, psychotherapist & storyteller

    Curiozitatea mă animă și mă ajută să merg mai departe spre a descoperii frumusețea și profunzimea acestei vieți. Curiozitatea, bucuria și plăcerea descoperirii îmi sunt companioni.

    îți stau la dispoziție cu suportul și compania de care ai nevoie în drumul auto descoperirii tale.